В тиган се задушават лука, морковите, каймата, гъбите, настъргания картоф, подправките и една чаша вода. Сместта трябва да остане на мазнина. След като се дръпне от огъня се нарязват киселите краставички и се разбърква хубаво. В правоъгълна тавичка се поставят един лист бутер тесто, изсипва се плънката и се разстила равномерно, нарязват се яйцата и се покрива с другия лист бутер тесто. Нарязва се на квадрати, намазва се с жълтък и се пече в силна фурна до златисто. Поръсва се с кашкавал.
Бележки: Внимавайте с мазнината и в плънката не слагайте такава. С остър нож напрамете произволни разрези върху тестото, за да не се надуе много. Плънкатa може да направите с продукти по избор, но не трябва да е водна. Става както за основно, така и за предястие и може да се сервира топло или студено.
Рецептата изпрати - Румен Вълков- Стралджа